Kabal24.no


Søk på kabal-navn:




Besøk vår bokbutikk!

Finn mange bøker om kabaler.

Kjøp deg en god kortstokk!

Utvalgte kabaler fra kabal24.no:

Simple Simon



Ace of Hearts



Only Fifteen



Spider - strategier

Spider-kabal, eller på norsk: Edderkopp-kabal er kabaler hvor du skal bygge i samme farge og valør. Den store forskjellen i forhold til Klondike er måten man snur kort fra stokken. I steden for å snu til utslagsbunken, skal du legge ut et nytt kort nederst i hver kolonne. Det gjør at kabalen fort blir "rotete", og de rene sekvensene dine blir ødelagte. Allikevel skal omtrent halvparten av hver Spider-kabal være mulig å få til å gå opp.
Her er noen gode strategier:
  1. Nøkkelen for å lykkes med en edderkopp kabal er å få tom en kolonne. Da er det mye enklere å bygge sekvenser. Kolonner som du ser har muligheter til å tømmes bør du forsøke å holde kortest mulig, mens kolonner med konger i seg gjerne kan være lange
  2. Forsøk å bygg mest med kort som du også kan bygge med i andre kolonner
  3. Viktigst å komme i gang med sekvenser, spesielt på konger. Kan du ikke det, se på bordet og finn de høyeste kortene du kan starte å bygge på, og konsentrer deg om dem.
  4. Bygg på kolonner hvor det er usannsynlig at du får snudd et kort
  5. Bygg på kort som ligger i de kolonnene med mest kort
  6. Det er ikke alltid at det er lurt å bygge. Det kan være lurt å ikke flytte på kort som ligger i kolonner som det ser vanskelig å få til en tom kolonne. Om et kort ligger foran en konge, eller en lengre sekvens, bør du ikke bygge på dette kortet. Da minsker sjansen for å få til en tom kolonne
  7. Om du ikke får fyllt en tom kolonne med en sekvens som starter med en konge, forsøk å start med et kort som du ser er store sjanser for å få flyttet igjen. Sjekk i bordet etter hvilke kort det mangler mange av (som altså fortsatt er skjult). Ser du at det f.eks mangler mange åttere, kan det være lurt å bygge en tom kolonne som starter med en syver. Da øker sjansen din for at du får flyttet bort den sekvensen igjen senere i spillet (for så å erstatte den tomme kolonna med et høyere kort, helst konge)

Kilde: solitaireinnovations.com