Kabal24.no


Søk på kabal-navn:
Besøk vår bokbutikk!

Finn mange bøker om kabaler.

Kjøp deg en god kortstokk!

Utvalgte kabaler fra kabal24.no:

Poker SquareGolfKlondike 13Regler til kabalen Virginia Reel

En meget interessant og god kabal, som har litt innviklede regler - men når de sitter, er dette en kabal som du vil trives med!
Vanskelighetsgrad: 1
Antall kortstokker: 2


Utdeling/klargjøring av kabalen

Finn først frem en toer, treer og firer av forskjellige farger (spar,hjerter, ruter eller kløver), og legg de i hver sin rad i bordet. Deretter legger du ut syv kort til i hver rad, så det totalt er åtte kort i hver rad. Kortene ligger opne, hver for seg. Så deler du ut en fjerde rad, litt lenger nedenfor de tre første radene. Også her åtte kort. Dette er reservebunkene.MÅL:

Målet er å få alle kortene ut i bordet, sortert i henhold til reglene (se regler).Regler

I den første raden, den som starter med en toer helt til venstre, skal bygges åtte bunker, hvor alle bunkene skal starte med en toer. Det er 3 i verdi mellom hvert kort du kan bygge på en toer, altså 2-5-8-Knekt. Du bygger i den fargen som toeren er i (spar,hjerter, ruter eller kløver). I den andre raden gjelder det samme for treerene, bare at kortene du bygger er 3-6-9-Dame. I den tredje og siste raden er det 4-7-10-Konge. Essene skal du etterhvert plukke bort fra bordet. Er det en Ess som er toppkort i en av reservene kan du bare ta den bort. Det du må passe på her er når du kan risikere å ta bort et kort fra bordet, og flytte det opp på en bunke. For: du kan kun flytte ett av startkortene tilhørende den raden til en tom plass - og før alle plassene i bordet er fyllt med et kort - så får du ikke snu kort fra stokken! Eksempel: tar du f.eks vekk ett av kortene i toer-raden, og du ikke har noen toere tilgjengelig hverken i bordet eller tilgang til en toer i reservebunken, så får du ikke snudd kort fra stokken og du har tapt. Pass derfor på at før du tar kort fra bordet og bygger med at du har et erstatningskort. Spar derfor på Esser som ligger i bordet, til du vet du kan erstatte de med et start kort for den raden. Spesial-regel: dersom det ligger en toer i f.eks treer-raden, og en treer i toer-raden, kan de to kortene bytte plass (gjelder selvsagt også i firer-raden. Fra stokken kan du altså kun flytte kort til reserven (ett kort øverst i alle reserve-bunkene) når alle plasser i bordet er fyllt. I motsetning til kabalen "Blue Jacket" kan du ikke fylle en tom bunke i reserven med andre kort, du må vente til du deler ut fra stokken.


Andre varianter av denne kabalen:

Royal Parade
Three Up
Blue Jacket


kabal24.no er produsert av Nyland Online. Copyright © 2015 - 2019
Privacy PolicyTerms of useKontakt ossLinker