Kabal24.no


Søk på kabal-navn:
Besøk vår bokbutikk!

Finn mange bøker om kabaler.

Kjøp deg en god kortstokk!

Utvalgte kabaler fra kabal24.no:

La Belle LucieSpidercellsTarantulaRegler til kabalen Open peek

Spilles som Osmosis og Peek, men her er alle kortene i stokken synlige med en gang.
Vanskelighetsgrad: 1
Antall kortstokker: 1


Utdeling/klargjøring av kabalen

Del ut ett kort øverst i bordet Senere skal du legge tre bunker til rett under. Så deler du ut tolv vifter, med fire kort med kortsiden opp i hver. De siste tre kortene legger du ut i tre av viftene, så de inneholder fem kort.MÅL:

Kortet som du først la ut øverst i en ut-bunke er start-kort også for de tre andre ut-bunkene. Bygg opp i samme farge som startkortet (spar,hjerter, ruter eller kløver) i hver bunke - hvordan du gjør det, se mer under reglene. Før du begynner må du se etter om de andre tre startkortene ligger under ett kort i samme farge. Gjør de det, har du lov til å flytte startkortet øverst i viften. Gjør du ikke dette, kan ikke kabalen gå opp.Regler

Startkortet som du har valgt ut er det først kortet også i de tre andre utbunkene. Alle ut-bunkene skal bestå av hver sin farge (spar,hjerter,ruter eller kløver). Byggeregel: Kort kan kun legges ut i en bunke om det samme kortet allerede er lagt i bunken rett over !. Selve rekkefølgen av kort har ingen betydning. Legg kortene i ut-bunkene som en vifte, slik at du ser alle kortene, og rekkefølgen av de. Her er et eksempel: Du har Hjerter 10 - 7 - 4 i første bunken. Andre bunke må da starte med Spar 10, og fortsette med enten spar 7 eller spar fire siden det er disse du har i den første bunken. Har du lagt spar fire, har du altså i den andre bunken lagt spar 10 og spar fire. Da må tredje bunke bestå først av en tier, f.eks ruter 10, og det eneste gyldige kortet du nå kan spille, er ruter fire. Toppkortet i hver vifte er de eneste kortene du kan legge ut.


Andre varianter av denne kabalen:

Peek
Osmosiskabal24.no er produsert av Nyland Online. Copyright © 2015 - 2019
Privacy PolicyTerms of useKontakt ossLinker