Kabal24.no


Søk på kabal-navn:
Besøk vår bokbutikk!

Finn mange bøker om kabaler.

Kjøp deg en god kortstokk!

Regler til kabalen Klondike Puzzle


Vanskelighetsgrad: 10
Antall kortstokker: 2


Utdeling/klargjøring av kabalen

Del ut først ett kort i første kolonne med kortsiden opp, så 6 kolonner med kortsiden ned. Fortsett så med kortsiden ned, fra andre til syvende kolonne, så tredje til syvende, fjerde til syvende, femte til syvende, sjette til syvende og til slutt kun den syvende. Så skal du dele ett kort med kortsiden opp i hver kolonne fra andre til syvende kolonne. Snu så ett kort i utslagsbunken, og du er klar med bordet. Så skal du dele ut viftene. Du skal ha 13 vifter, med fire kort i hver. Legg kortene med kortsiden opp slik at du ser kortene under,men kun sånn at toppkortet kan brukes.MÅL:

Mål er å bygge fra ess til konge i hver sin farge i fire ut-bunker, samt samle fire kort av samme verdi i totalt 13-reservebunker.Regler

I bordet bygger du ned i motsatt farge (sort-rød). Til en tom kolonne må du flytte en konge, eller en sekvens som starter med en konge. Du kan flytte på ordnede sekvenser. Fra stokken snur du tre og tre kort til utslagsbunken, som du kan snu og starte på igjen så mange ganger du vil. Fra reservebunkene kan du bruke det øverste kortet å bygge med i bordet. Du kan også flytte til reservebunkene fra bordet, eller fra andre bunker, da må kortet du flytter være av samme verdi som det øverste kortet i bunken du flytter til. Du kan maksimalt ha fire kort i hver bunke. Pass på å bruke kortene fornuftigt, slik at du klarer begge delene av kabalen :) Du skal altså ordne viftene slik at du til slutt har en vifte med fire Konger, en med fire Damer, en med fire Knekter osv osv.


Andre varianter av denne kabalen:

Klondike
Fifteen Puzzle
Yukon Puzzle
Interchange Puzzle

kabal24.no er produsert av Nyland Online. Copyright © 2015 - 2019
Privacy PolicyTerms of useKontakt ossLinker